top of page
Image by Toa Heftiba

ΥΓΙΗΣ ΔΕΡΜΑ

Το δέρμα σας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ανάμεσα στο σώμα σας και τον έξω κόσμο. Σας προστατεύει από τα μικρόβια και τη ρύπανση, βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και επιτρέπει την αίσθηση της αφής, της θερμότητας και του κρύου.

Υπάρχουν πολλοί εσωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα σας, όπως η γενετική, η γήρανση, οι ορμόνες και οι ασθένειες. Οι εξωτερικοί παράγοντες περιλαμβάνουν την απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο, την ανθυγιεινή διατροφή, το υψηλό στρες, την έλλειψη ύπνου, την έλλειψη άσκησης, την αφυδάτωση ή το κάπνισμα.

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και ελκυστικό, συνιστάται να εξετάσετε τις δυνητικά ανθυγιεινές πτυχές του τρόπου ζωής σας και να σκεφτείτε να κάνετε αλλαγές.

ΓΗΡΑΣΚΩΝ

Η γήρανση του δέρματος είναι μια διαδικασία κατά την οποία το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και αρχίζουν να εμφανίζονται ρυτίδες. Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα λεπτό, ξηρό δέρμα και ρυτίδες. Ωστόσο, η πρόωρη γήρανση του δέρματος μπορεί επίσης να συμβεί λόγω της υψηλής έκθεσης στον ήλιο, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

 

Ορισμένες ενέργειες για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος περιλαμβάνουν την υγιεινή διατροφή, τη μείωση του στρες και τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα υγρό, να σκεφτείτε να σταματήσετε ή να μειώσετε το κάπνισμα, να κοιμάστε περισσότερο και να πίνετε περισσότερο νερό.

 

Το δέρμα σας μπορεί επίσης να αντιδράσει ευεργετικά από την περιοδική κατανάλωση προβιοτικών και κολλαγόνου.

Ενεργό ηλικιωμένο ζευγάρι
Χαμογελαστή γυναίκα

ΟΥΛΕΣ

Η γέννηση ενός παιδιού είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Μερικές γυναίκες γεννούν ένα παιδί με φυσικό τοκετό. Άλλες γυναίκες κάνουν καισαρική τομή λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον τοκετό.

 

Ένα από τα μειονεκτήματα της καισαρικής τομής είναι μια ουλή. Το σημάδι παραμένει ορατό για όλη τη ζωή, αν και το χρώμα της ουλής ξεθωριάζει με τον καιρό. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να βοηθήσουν την ουλή να εξαφανιστεί εντελώς, όπως θεραπεία με λέιζερ ή διάφορα φαρμακευτικά τζελ και κρέμες.  

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Έως και το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα μας εξαρτάται από το νερό για να επιβιώσει. Το σώμα μας χρησιμοποιεί νερό για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, να απομακρύνει τα απόβλητα και να λιπάνει τις αρθρώσεις μας. Η παραμονή ενυδατωμένη είναι απαραίτητη για τη συνολική καλή υγεία και ευεξία.

 

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να πίνετε αρκετό νερό για να νιώθετε καλά και να αποφύγετε την ξηροδερμία. Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να γίνει κνησμώδες και θαμπό και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος.

 

Είναι δυνατό να αποφευχθεί η επίδραση του ξηρού δέρματος χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι μια διαυγής ουσία που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα και το σώμα μας. Η λειτουργία του είναι να συγκρατεί το νερό και να το βοηθά να διατηρείται ενυδατωμένο. Όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που παράγει το σώμα μας μειώνεται με την ηλικία. Η χρήση κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος ως συμπλήρωμα μπορεί να είναι μια λύση.

Εικόνα από τον Damir Spanic
Εικόνα Vasile Stancu

ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ & ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

Ο ερεθισμός του δέρματος και τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από μια δερματική αντίδραση σε μαλλί, χημικά, καλλυντικά, φάρμακα και άλλες ουσίες. Το δέρμα μπορεί να γίνει φαγούρα και να εμφανίσει ερυθρότητα. Τα υπερβολικά αθλήματα ή άλλοι λόγοι μπορεί επίσης να προκαλέσουν την εμφάνιση φυσαλίδων.

Μια άλλη αιτία είναι η ξηροδερμία. Εάν δεν φροντίσετε, το ξηρό δέρμα μπορεί να εξελιχθεί σε ατοπική δερματίτιδα ή λοιμώξεις. Η ξηροδερμία προκαλείται συνήθως από τις καιρικές συνθήκες, τη ζέστη, τα ζεστά μπάνια και ντους, τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά ή άλλες δερματικές παθήσεις.

 

Οποιοσδήποτε γερνά και ζει σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας ή κρύου ή που κολυμπά συχνά σε πισίνες με χλωρίνη, μπορεί να διατρέχει τον κίνδυνο ξηροδερμίας.

ΑΚΜΗ

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που επηρεάζει τους ανθρώπους παρά την ηλικία τους. Η ακμή είναι γνωστό ότι είναι μια πάθηση του δέρματος των εφήβων. Οι ώριμες γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν ακμή, για παράδειγμα, πριν από την έμμηνο ρύση.

 

Η ακμή προκαλεί κηλίδες και λιπαρό δέρμα. Συνηθέστερα, η ακμή αναπτύσσεται στο πρόσωπο, στο άνω μέρος της πλάτης, στο στήθος και στους ώμους. Οι κύριες αιτίες της ακμής είναι η υπερβολική παραγωγή ελαίου, οι βουλωμένοι θύλακες των τριχών, τα βακτήρια ή η φλεγμονή. Ορμονικές αλλαγές, ορισμένα φάρμακα ή δίαιτα μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την ακμή.

ακμή.jpeg

ΑΓΕΤΗΣ  ΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Dias Beauty Collagen-CY-01.png

Μοναδικός συνδυασμός σχεδιασμένος για φυσικά πλούσια μαλλιά, ενυδατωμένο δέρμα και υγιή νύχια. 

Kelotan-Logo-CY-01.png

Τοπικό gel σιλικόνης για τη διαχείριση ουλών που προκύπτουν από χειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμούς, πληγές και εγκαύματα.

bottom of page