top of page
Image by Jenny Hill

ΜΥΕΣ & ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Οι μύες, οι αρθρώσεις και τα οστά αποτελούν μέρος του μυοσκελετικού μας συστήματος. Μαζί με τους τένοντες, τους συνδέσμους και τους μαλακούς ιστούς, υποστηρίζουν το βάρος του σώματός και μας βοηθούν να κινηθούμε.

Οι μύες μας επιτρέπουν να κινούμαστε, να καθόμαστε, να τρέχουμε, και να περπατάμε. Η λειτουργία των μυών είναι να διατηρούν τα οστά στη θέση τους και να υποστηρίζουν την κίνησή τους. Οι τένοντες συνδέουν τους μυς με τα οστά. Είναι κατασκευασμένοι από ινώδη ιστό και κολλαγόνο, και είναι ανθεκτικοί αλλά χωρίς να είναι πολύ εύκαμπτοι. Ο χόνδρος είναι συνδετικός ιστός που προστατεύει τα οστά από τη μεταξύ τους τριβή.

Τα οστά στηρίζουν το σώμα, προστατεύουν τα όργανα και τους ιστούς, αποθηκεύουν ασβέστιο και παράγουν κύτταρα του αίματος. Παρέχουν δομή και μορφή στο σώμα μας. Διαφορετικά οστά συνδέονται με αρθρώσεις και αυτή η σύνδεση μας επιτρέπει να κινούμαστε. 

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας των συνδετικών ιστών, συμπεριλαμβανομένων τενόντων, μυών, αρθρώσεων και συνδέσμων. Το κολλαγόνο παρέχει επίσης στο δέρμα σας δομή και ενισχύει τα οστά σας.

 

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, το σώμα τους παράγει φυσικά λιγότερο κολλαγόνο. Η απώλεια κολλαγόνου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, της συνολικής ευελιξίας, πόνο στις αρθρώσεις ή σε οστεοαρθρίτιδα. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χάνουν κολλαγόνο είναι η μη ισορροπημένη διατροφή.

Η χρήση κολλαγόνου ως συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματός, να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις, να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας, να αυξήσει τη μυϊκή μάζα και να αυξήσει τη δύναμη των μαλλιών και των νυχιών.

Νεαρός άνδρας που κάνει τη σωματική άσκηση
Μάθημα γιόγκα

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Η οστεοπόρωση είναι μια κατάσταση στην οποία τα οστά χάνουν την πυκνότητά τους. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, οι μύες χάνουν τη μάζα τους και ο χόνδρος αρχίζει να φθείρεται. Τα οστά γίνονται αδύναμα και μπορεί να σπάσουν. Κατά τα μεταγενέστερα στάδια της οστεοπόρωσης, μπορεί να υπάρχουν συμπτώματα όπως πόνος στην πλάτη, απώλεια ύψους ή συχνότερα κατάγματα οστών.

 

Προκειμένου να αποφευχθεί η οστεοπόρωση, είναι απαραίτητο να γυμνάζεστε τακτικά, να τρώτε υγιεινές τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D και ενδεχομένως να λαμβάνετε συμπληρώματα κολλαγόνου.

 

ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ & ΜΥΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ

Υπάρχει μυϊκός ιστός σε όλα τα μέρη του σώματός μας. Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει κάποια στιγμή ενόχληση στους μυς. Μπορούμε να νιώσουμε μυϊκό πόνο λόγω υπερβολικής σωματικής δραστηριότητας, η οποία προκαλεί φλεγμονή. Ο μυϊκός πόνος μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλους λόγους, όπως άγχος, κρυολογήματα και κακή διατροφή. 

Προπόνηση με αλτήρες
Εικόνα του Braden Egli

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ

Οι επιδράσεις της άσκησης στους μυς εξαρτώνται από τον τύπο και τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας. Κάθε σωματική δραστηριότητα που περιλαμβάνει βάρη, διατάσεις ή τρέξιμο, επηρεάζει το μυϊκό μας σύστημα.

Τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα της άσκησης περιλαμβάνουν αυξημένο μεταβολισμό και παραγωγή γαλακτικού οξέος. Μερικές από τις μακροπρόθεσμες φυσικές επιδράσεις στους μυς περιλαμβάνουν αυξημένη μυϊκή δύναμη και μυϊκή αντοχή, αυξημένη μυϊκή αντίσταση στην κόπωση και ενίσχυση της μυϊκής δύναμης και της ευκαμψίας των αρθρώσεων.

AGETIS ΛΥΣΕΙΣ ΜΥΩΝ & ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

Dias - Logo-CY-04(1).jpg

Το DIAS® περιέχει γλυκοζαμίνη για υγιείς μύες, τένοντες, χόνδρους, αρθρώσεις. 

Mag6-Logo-CY-01.png

Μια εξαιρετικά απορροφήσιμη μορφή μαγνησίου και βιταμίνης Β6 που μειώνουν την κούραση και την κούραση και συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, των οστών και των δοντιών. 

bottom of page